Ροδόπουλος & Χουρίδου οι νικητές του ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018

Με τη συμμετοχή 182 αθλητών ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ο 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 που διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Αθλητικό Όμιλο Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, στα χνάρια του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου του 13ου αιώνα π.Χ. που διασχίζει τον ορεινό όγκο που σχηματίζει τα φυσικά σύνορα μεταξύ Αργολίδας και Κορινθίας.

IMG_9211 copy
Η στιγμή της εκκίνησης στη Πύλη των Λεόντων

H διαδρομή του αγώνα, που ήταν φέτος λίγο μεγαλύτερη από την περσινή λόγω της νέας πορείας που ακολουθεί στη περιοχή της Κλένιας, είχε εκκίνηση στη Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και οδηγούσε τους δρομείς σε πολλά σημεία πάνω από τα εντυπωσιακά υπολείμματα του αρχαίου δρόμου που στηρίζεται σε αναλημματικούς τοίχους και γεφύρια κυκλώπειων διαστάσεων. Ταυτόχρονα προσέφερε πολλές εναλλαγές του τοπίου και θέα, ενώ δεν παρέλειψε να είναι απαιτητική με συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. και κακοτράχαλα μονοπάτια.

IMG_8749 copy
Με φόντο τον Προφήτη Ηλία των Μυκηνών και τον αναλλημματικό τοίχο του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου

Ο αγώνας ξεκίνησε με βαριά συννεφιά πάνω από τη Πύλη των Λεόντων στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και δεν άργησε να εξελιχθεί σε ψιλόβροχο, που σε συνδυασμό ωστόσο με τις καλές θερμοκρασίες βοήθησε τους περισσότερους αθλητές να πετύχουν καλές επιδόσεις.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα ξεχώρισε ο Νίκος Ροδόπουλος (TECNICA) από την Πάτρα, με τους Παύλο Τζαναβάρα (ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ), Γιώργο Τσουμάνη (Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-SMART RUN) και Φάνη Αρκουμάνη (TECNICA) να τον καταδιώκουν. Ωστόσο, ο προπορευόμενος με σταθερό και δυνατό ρυθμό ανέβασε τη διαφορά του σε 4-5 λεπτά, την οποία και διατήρησε ως τον τερματισμό του με χρόνο 1:56:07.

IMG_9289 copy.jpg
Ανάβαση για το ΣΤΑΝ-2 στο Κολόντερο Στεφανίου

Πίσω του, ο αγώνας για τη δεύτερη θέση ήταν έντονος μέχρι τη μεγάλη κατηφόρα της Νυφίτσας και τη Κλένια, όταν αποσπάστηκε ο Χιλιομοδιότης Γιώργος Τσουμάνης ο οποίος τερμάτισε με χρόνο 2:00:35, ενώ στη 3η θέση τερμάτισε ο παγκοσμίου φήμης αθλητής του ορεινού τρεξίματος Φάνης Αρκουμάνης με χρόνο 2:01:31. Ο Παύλος Τζαναβάρας από τα Αθίκια Κορινθίας τερμάτισε στη 4η θέση με χρόνο 2:02:25, ενώ δυναμική εμφάνιση έκανε και ο Χιλιομοδιότης Δημήτρης Κεφερλής -ο οποίος συγκαταλέγεται και στους χορηγούς του αγώνα- με χρόνο 2:03:40 στη 5η θέση.

IMG_9123 copy
Η Ιωάννα Χουρίδου περνάει το Στεφάνι στο Κ12

Στις γυναίκες με μια εξαιρετική εμφάνιση η Ιωάννα Χουρίδου (Κ1-ΑΡΕΝΑ) κατέκτησε τη 1η θέση σε χρόνο 2:31:06, με την Αντιγόνη Θεοδώρου να τερματίζει 2η με χρόνο 2:45:41, ενώ η Dragana Cejovic κατέκτησε την 3η θέση με χρόνο 2:50:37.

 «Το σημείο εκκίνησης του αγώνα είναι πρόκληση για κάθε δρομέα», δήλωσε ο νικητής του αγώνα Νίκος Ροδόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα για δεύτερη χρονιά. «Από μόνο του όμως αυτό δεν μπορεί να κάνει έναν αγώνα όμορφο. Η διοργάνωση, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των χωριών που περάσαμε με το χαμόγελο τούς έκαναν αυτόν τον αγώνα υπέροχο και γι’ αυτό του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί να απολαύσουμε την όμορφη διαδρομή με τους χαμογελαστούς ανθρώπους. Είναι μία εύκολη και όμορφη διαδρομή, πού μπορούν να τρέξουν και έμπειροι και αρχάριοι δρομείς βουνού. Ο καιρός ιδανικός απλά το ψιλόβροχο ήθελε λίγη προσοχή στην κατηφόρα. Πολύ καθαρά μονοπάτια και τέλεια σήμανση.»

IMG_9111. copy
Ο Γιώργος Δρόσος στη στροφή στη θέση Πλάτανο Κλένιας στο Κ20

Την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων Χρήστος Χασικίδης και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Παρτσινέβελος, Παναγιώτης Δράκος και Ανδρέας Ζώγκος, οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων Χιλιομοδίου και Αγιονορίου Δημήτριος Μπίτζιος και Βασίλης Καλιμάνης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας Δάφνη Μαυρομάτη και Μαριλένα Σταθοπούλου.

IMG_9124 copy
Στη κατηφόρα για τη Κλένια

Στις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα βραβεύτηκαν οι:

Κατηγορία ανδρών 60+ : 1η θέση Γεράσιμος Μητσούλης από Πάργα με χρόνο 2:25:20, 2η θέση Διονύσης Πάστρας (Ελεύθεροι Δρομείς) με χρόνο 2:30:38, 3η θέση  Χρήστος Καραφλός (Σύνδεσμος Ελλήνων Βατρ/πων) με χρόνο 3:05:48.

Κατηγορία ανδρών 50-59: 1η θέση Γιώργος Παπαθανασίου (Βοιωτοί Δρομείς) με χρόνο 2:19:33, 2η θέση Κωνσταντίνος Καρατζιάς (Κ-1 ΑΡΕΝΑ) με χρόνο 2:22:07, 3η θέση Σπυρίδων Αγγελόπουλος (Σύλλογος Δρομέων Ύδρας) με χρόνο 2:26:48.

Κατηγορία ανδρών 40-49: 1η θέση Παύλος Τζαναβάρας (Εφυραίοι Ωκύποδες) με χρόνο 2:02:25, Νικόλαος Πετρόπουλος (Inov-8 Greece) με χρόνο 2:13:28, 3η θέση Εμμανουήλ Κυριακάκης (Goji Berry Team) με χρόνο 2:16:38.

IMG_9545 copy
Τερματισμός στο στάδιο Χιλιομοδίου με φόντο τον ορεινό όγκο της Ψηλή Ράχης

Κατηγορία ανδρών 30-39: 1η θέση Δημήτρης Κεφερλής με χρόνο 2:03:40, 2η θέση Γεώργιος Δρόσος με χρόνο 2:08:01, 3η θέση Κωνσταντίνος Αγωγιάτης (Αρχαιολογική Ομάδα Tenea Project) με χρόνο 2:23:46.

Κατηγορία ανδρών 18-29: 1η θέση Αλέξης Κοκοβίκας με χρόνο 2:05:52, 2η θέση ο Στυλιανός Γερακίτης (Extremepro Team) με χρόνο 2:21:14, 3η θέση Γεώργιος Φώσκολος (NS Coaching/Τήνιοι Δρομείς) με χρόνο 2:35:40.

Κατηγορία γυναικών 45+: 1η θέση Μαρίνα Τερζή (SKY WOMEN RUNNING TEAM) με χρόνο 3:02:52, 2η θέση Kayoko Tabata (Run Forever) με χρόνο 3:04:05, Κυριακή Αξαρλή (Free Runners) με χρόνο 3:20:30.

IMG_9242 copy
Οι νικητές: 1η θέση Νίκος Ροδόπουλος (TECNICA), 2η θέση Γιώργος Τσουμάνης (Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-SMART RUN), 3η θέση Φάνης Αρκουμάνης (TECNICA)

Κατηγορία γυναικών 30-44: 1η θέση Μαριγώ Χορμοβίτη (Δήμος Αθηναίων) με χρόνο 3:02:21, 2η θέση Μαργαρίτα Αντωνοπούλου με χρόνο 3:11:05, 3η θέση Κατερίνα Εξωμανίδη (Familia Loca) με χρόνο 3:12:38.

Κατηγορία γυναικών 18-29: 1η θέση Θέμις Εικοσιπεντάρχου (Skyrunning women) με χρόνο 2:53:45, 2η Θέση Leonie van Essen με χρόνο 3:08:06 και στη 3η θέση η Αναστασί Φιλατζικιώτη με χρόνο 3:20:32.

IMG_9244 copy
Οι νικήτριες της γενικής κατάταξης γυναικών: Ιωάννα Χουρίδου (Κ1-ΑΡΕΝΑ) στη 1η θέση,  Αντιγόνη Θεοδώρου 2η θέση και Dragana Cejovic στη 3η θέση

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα, ξεκινώντας από τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χωρίς τους οποίους αυτός ο αγώνας δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, την τοπική κοινωνία που υποδέχτηκε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την περιοχή με χαμόγελο και φιλόξενη διάθεση, καθώς και τους χορηγούς Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΥΑΣ, Kalamaki Beach Hotel, ΜΚ Food Service, Οινοποιείο Μανωλάκης, και τις εταιρίες Honda Θεοχάρης, Κλήμης, Σεννής και Βασίλης Κοτσιάκος.

IMG_9432
Μικροί εθελοντές στην είσοδο του κεντρικού σταθμού ανεφοδιασμού στο Στεφάνι

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν οι αρωγοί του αγώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», το Σωματείο Εθελοντών Προστασίας Περιβάλλοντος Χιλιομοδίου «ΣΩΣΤΕ ΤΟ», που επανδρώσανε τους σταθμούς ανεφοδιασμούς στις θέσεις Νυφίτσα και Πλάτανος-Κλένια, ενώ ρύθμισαν και την κυκλοφορία στη πλατεία της Κλένιας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού που φρόντισε για την ασφάλεια του αγώνα σε όλο το μήκος της διαδρομής, και στην Τροχαία Κορίνθου. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό που αγκάλιασε τον αγώνα και φέτος και τον έβαλε υπό την αιγίδα του.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018, έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της διοργάνωσης: https://ancientmycenaeantrail.wordpress.com

Ανανεώνουμε το ραντεβού για τον Μάρτιο του 2019!

Η Ο.Ε.

ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN

Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s