Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα στοιχεία χωρισμένα στις ανάλογες θεματικές ενότητες που αφορούν τη διαδρομή και τη συμμετοχή σας.

Η ανανέωσή του καταλόγου γίνεται σε τακτά διαστήματα με ενσωμάτωση χρήσιμων πληροφοριών.

1. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται ακριβώς στις 10:00 το πρωί από την Πύλη των Λεόντων στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Εκτός από την περίπτωση της προγραμματισμένης αναβολής λόγω τυχόν εξαιρετικά κακών καιρικών συνθηκών, η ώρα εκκίνησης είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση. Όποιος φτάσει εκπρόθεσμα στην εκκίνηση μέχρι 15 λεπτά, δικαιούται να εκκινήσει μόνος του, αφού πρώτα ενημερώσει τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

2.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Θα υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των δρομέων με λεωφορεία της διοργάνωσης από τον χώρο του τερματισμού του αγώνα (στάδιο Χιλιομοδίου Κορινθίας) στην Εκκίνηση στις Μυκήνες. Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του τερματισμού το αργότερο στις 8:00 π.μ. Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από τον τερματισμό θα γίνει στις 8:15 π.μ.

Για τους δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα, δεν θα υπάρχει από την διοργάνωση η δυνατότητα μεταφοράς από το Χιλιομόδι στις Μυκήνες μετά την λήξη του αγώνα.

Για οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στους χώρους τερματισμού και εκκίνησης, συμβουλευτείτε την ενότητα «Πρόσβαση».

3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ :

Η Γραμματεία του αγώνα, λειτουργεί στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, δίπλα από το χώρο της εκκίνησης , την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 πριν την εκκίνηση, από τις 08:15 το πρωί, μέχρι τις 09:30. Θα επιδίδει στους αθλητές αριθμούς και καρτελάκια/αυτοκόλλητα με τον αριθμό του αθλητή για όσους αθλητές επιθυμούν να παραδώσουν έναν σάκο (drop-bag) για μεταφορά στον τερματισμό. Αριθμοί αθλητών δεν επιδίδονται σε τρίτα πρόσωπα. Καλό είναι, οι αθλητές να φέρουν μαζί τους κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης (ταυτότητα, δίπλωμα), για να γίνει η απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων από το προσωπικό της Γραμματείας.

4. DROP-BAGS :

Στον αγώνα μπορείτε να παραδώσετε έναν σάκο, ο οποίος θα μεταφερθεί από τους διοργανωτές στον τερματισμό. Η Γραμματεία θα δέχεται τους σάκους των αθλητών σε όλη τη διάρκεια της επίδοσης των αριθμών του αγώνα μέχρι τις 09:30. Καλό είναι να μην τοποθετούνται στον σάκο αντικείμενα από εύθραυστο υλικό (γυαλί) ή αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα.

5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ:

Φροντίστε να έχετε τον αριθμό σας πιασμένο σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη σας: στη ζώνη, στη φανέλα, οπουδήποτε -αρκεί να μπορεί να είναι ορατός άμεσα από κάποιον που συναντιέστε πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν είναι μόνο η διευκόλυνση των εθελοντών για την καταγραφή σας αλλά και λόγοι ασφάλειας και άσκοπων αναζητήσεων, που μπορεί να ανακύψουν από μία λάθος καταγραφή

6. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ :

Η διοργάνωση έχει κάνει ότι είναι δυνατόν, για να υπάρχει μια ουσιαστική σήμανση της διαδρομής. Η σηματοδότηση έχει χαρακτήρα καθοδήγησης στη σωστή κατεύθυνση αλλά και επιβεβαίωσης της σωστής πορείας.

Ως σήμανση της διαδρομής ορίζονται τα διακριτικά κόκκινης μπογιάς που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και οι ταινίες έργου. Ανά 5 χλμ. υπάρχουν μικρές χαρακτηριστικές πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα, πάνω στις οποίες αναγράφεται το χιλιομετρικό σημείο της διαδρομής. Επίσης υπάρχουν πινακίδες κατεύθυνσης με το λογότυπο του αγώνα.

Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

7. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ :

Στους πέντε σταθμούς του αγώνα θα προσφέρονται νερά.  Επιπλέον, στο ΣΤΑΝ-2 Κολόντερο (Κ-7), θα προσφέρονται ισοτονικά ποτά. Στο κεντρικό σταθμό ΣΤΑΝ-3 στο Στεφάνι (Κ-12) θα προσφέρονται επιπλέον μπανάνες, αλμυρά σνακς και ισοτονικά ποτά. Στο ΣΤΑΝ-4 Νυφίτσα (Κ-16), θα προσφέρονται επιπλέον μπανάνες, κόκα-κόλες και ισοτονικά ποτά.

8. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ :

Ο κάθε αθλητής οφείλει να μεταφέρει μαζί του όποια σκουπίδια δημιουργεί ο ίδιος από συσκευασίες τροφών (τζελ, σνακς κλπ) ή οποιοδήποτε άλλο απόρριμμα δημιουργήσει (μπαταρίες κλπ), μέχρι το επόμενο σημείο υποστήριξης, όπου και μπορεί να τα αποθέσει, για να μεταφερθούν με ευθύνη πλέον της διοργάνωσης, στους κατάλληλους χώρους απόρριψης. Μετά από κάθε σταθμό ανεφοδιασμού θα υπάρχουν ειδικοί πλαστικοί σάκοι απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα όπως τα πλαστικά μπουκάλια και τα πλαστικά κύπελλα μέσα ή δίπλα στους σάκους και να μην τα πετάνε κατά μήκος της διαδρομής, προκειμένου να κρατηθεί το μονοπάτι καθαρό και να διευκολυνθεί το έργο των εθελοντών.

9. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

10. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Το ενδιάμεσο σημείο ελέγχου είναι ένα και βρίσκεται στο κεντρικό Σταθμό Ανεφοδιασμού στο Στεφάνι (Κ-12). Ωστόσο, η διοργάνωση ενδέχεται να προσθέσει σημεία ελέγχου στη διαδρομή αν το κρίνει απαραίτητο. Γι’ αυτό οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του.

11. ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ:

Η συμπεριφορά των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρέπει να διαπνέεται από σεβασμό προς : α) τους συναθλητές, β) τους διοργανωτές, γ) το περιβάλλον, δ) τους κανονισμούς.

12. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΒΟΗΘΕΙΑ:

Βοηθήστε τον συναθλητή σας που έχει πρόβλημα και τον συναντάτε στο δρόμο σας. Μπορεί να έχει κάποιο θέμα υγείας, κάποιον τραυματισμό ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει με ασφάλεια. Συνδράμετέ τον με όποιο τρόπο μπορείτε. Εφόσον διαπιστώσετε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει, προσπαθήστε να μάθετε από τι πάσχει και ζητήστε του να παραμείνει εκεί που τον βρήκατε και ενημερώστε στον επόμενο σταθμό ή την ομάδα διασωστών που θα συναντήσετε για το συμβάν. Αν έχετε κινητό τηλέφωνο, ψάξτε για σήμα και ειδοποιήστε μέσω τηλεφώνου τη διοργάνωση στο τηλέφωνο 6973 550370.

13. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ο αγώνας κλείνει στο στάδιο του Χιλιομοδίου ακριβώς 5 (πέντε) ώρες μετά την εκκίνηση, στο χώρο τερματισμού των αθλητών. Για να θεωρηθεί ένας τερματισμός κανονικός, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 5 ώρες ακριβώς, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, όλων των κατηγοριών. Όσοι αθλητές τερματίσουν εκπρόθεσμα, σε χρόνο μεγαλύτερο των 5 ωρών, θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εκπρόθεσμοι τερματίσαντες».

14.ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ:

Ένας αθλητής μπορεί να αποκλειστεί από αδυναμία να συνεχίσει την προσπάθεια, λόγω κακής κατάστασης της υγείας του. Δικαίωμα να αποφανθούν γι’ αυτό έχουν οι εθελοντές των πρώτων βοηθειών που βρίσκονται στη διαδρομή. Εννοείται ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη του αθλητή, ο οποίος προφανώς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την πραγματική του κατάσταση (υποθερμία, θερμοπληξία, υπογλυκαιμία κλπ).

15. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ:

Αν εγκαταλείψετε  για οποιοδήποτε λόγο τον αγώνα, περπατήστε μέχρι τον επόμενο σταθμό και παραδώστε τον αριθμό σας στον υπεύθυνο του Σταθμού.  Στη συνέχεια η διοργάνωση θα σας παραλάβει με κάποιο όχημα από τον Σταθμό. Καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συχνή πραγματοποίηση δρομολογίων προς το κεντρικό σταθμό ή τον τερματισμό και καθώς η διάρκεια λειτουργίας των σταθμών είναι όλο και μεγαλύτερη καθώς πλησιάζουν τον τερματισμό, τόσο περισσότερος ενδέχεται να είναι ο χρόνος αναμονής σας εκεί.

Οι αριθμοί που παρακρατούνται από τη διοργάνωση για οποιοδήποτε λόγο, επιδίδονται μετά το κλείσιμο του αγώνα στους αθλητές από τη Γραμματεία που θα βρίσκεται στον τερματισμό.

16. ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Οι αθλητές δικαιούνται να έχουν τη δική τους ομάδα υποστήριξης, η οποία όμως υπόκειται σε περιορισμούς, ο βασικότερος των οποίων είναι τα σημεία στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στη διοργάνωση, έχουν δικαίωμα να προσεγγίζουν  μόνο τον κεντρικό σταθμό ΣΤΑΝ-3 Στεφάνι. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παράσχουν τις όποιες υπηρεσίες σε αθλητές, μόνο μέσα στα όρια του σταθμού αυτού. Πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα ή διακριτικά της διοργάνωσης, απαγορεύεται να συνοδεύουν αθλητές κατά μήκος της διαδρομής, καθώς αυτό εμπίπτει στον κανονισμό περί αθέμιτου συναγωνισμού. Αν καταγγελθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή, τιμωρείται ο ίδιος ο αθλητής με αποκλεισμό. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

17. ΣΚΟΥΠΑ:

Ομάδα εθελοντών ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, για λόγους ασφάλειας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να συμμετέχει στο συντονισμό παροχής βοήθειας σε πάσχοντα αθλητή, σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό  της διοργάνωσης.